Telefoonhouder voor in de auto. Hoe maak je een keuze?
Je hebt helemaal geen bekeuring nodig als extra zetje om een telefoonhouder voor de auto te kopen. Een telefoonhouder in de auto is niet alleen handig, maar ook veel veiliger! Je hoeft de telefoon niet op je schoot te leggen om te navigeren en de kans dat deze op de grond valt bestaat straks niet meer.

Maar hoe kies ik een telefoonhouder voor de auto?

Wij snappen als geen ander dat het lastig kan zijn om een geschikte telefoonhouder te kiezen voor je auto. Er zijn ook heel veel verschillende soorten telefoonhouders. Met behulp van dit artikel leggen we je de verschillen uit tussen de varianten en hopen we dat je een keuze kunt maken.

Telefoonhouder voor het raam van je auto

Een telefoonhouder voor je voorruit is er in meerdere uitvoeringen. Deze telefoonhouder wordt vaak gekozen door gebruikers die tijdens het rijden de telefoon goed in het zicht willen hebben. Je kijkt namelijk door je voorruit naar de weg en kunt daar dan ook je navigatieprogramma zien. Met een zuignap bevestig je de telefoonhouder aan het raam van je auto. Door het kliksysteem druk je de telefoonhouder nog eens extra stevig tegen het raam en ontstaat er vacuüm. Zo kan de telefoonhouder en daarmee je telefoon niet los komen van je voorruit. Bij het verwijderen van de telefoonhouder veeg je het raam zo weer schoon.

telefoonhouder auto raam

Dashboard telefoonhouder voor je auto

Met een telefoonhouder voor je dashboard bevestig je de telefoon eenvoudig aan je dashboard. Deze telefoonhouder wordt vaak gekozen als je de telefoon wel snel in zicht wilt hebben, maar niet wilt zien als je focust op de weg. De telefoonhouders voor je dashboard zijn er in twee varianten; telefoonhouders die je bovenop je dashboard plaatst en telefoonhouders die je tegen je dashboard aan plakt. Met een zuignap of magneet bevestig je de telefoonhouder op het dashboard. De telefoonhouder met zuignap hebben net als de telefoonhouders voor het raam een speciaal kliksysteem waardoor je vacuüm creëert en deze vast blijft zitten. De telefoonhouder met magneten bevestig je met een sterke sticker, hier komen we later in dit artikel op terug.

telefoonhouder dashboard

Ventilatierooster telefoonhouder voor de auto

Naast een telefoonhouder voor je raam en dashboard heb je ook nog de mogelijkheid om je telefoon te bevestigen aan het ventilatierooster van je auto. Deze telefoonhouders worden vaak door gebruikers gekozen omdat ze zo minimalistisch zijn en minder opvallen. Ook de telefoonhouders voor de ventilatierooster van je auto zijn er in verschillende varianten. Telefoonhouders die werken met magneten en houders die door het gewicht van je telefoon automatisch klemmen. De telefoonhouder bevestig je eenmalig aan het ventilatierooster van je auto en met een simpele beweging klik je je telefoon vast.

telefoonhouder ventilatierooster

Magnetische telefoonhouder

De magnetische telefoonhouder werkt, zoals de naam al doet vermoeden, met magneten. De magnetische autohouder wordt voornamelijk gebruikt door gebruikers die een minimalistische oplossing willen en de telefoon snel willen bevestigen. Er zijn twee types magnetische telefoonhouders. De eerste type is een telefoonhouder die je bevestigt aan je ventilatierooster of je voorruit. In dit gedeelte zit de magneet verwerkt, je hoeft dus niks te plakken op je dashboard. Een andere type magnetische telefoonhouder is een kleinere magneet die je plakt op je dashboard of een ander vlak oppervlak. Vervolgens kun je het magneetje wat je erbij krijgt op de telefoon of het hoesje plakken. Het is een krachtige magneet die geen negatief effect heeft op je telefoon. Gebruik je draadloos opladen voor je telefoon? Dan raden we een magnetische telefoonhouder niet aan. Het magneetje kan namelijk wel een negatief effect hebben op je draadloze lader.

telefoonhouder magnetisch

Telefoonhouder met draadloos opladen functie

Alle telefoonhouders hebben een uitsparing zodat je je telefoon kan opladen met je eigen kabel of een oplader van autohouders.nl. Maar sommige sommige telefoonhouders bieden ook draadloos opladen aan middels Qi. Wanneer je telefoon dit ondersteunt wordt de telefoon direct opgeladen nadat deze in de telefoonhouder is geplaatst, je hoeft dus niet steeds een kabeltje in je telefoon te stoppen. Let er wel op dat de telefoonhouder aangesloten moet zijn aan de stroom via een usb-kabel, maar deze kun je dus altijd laten zitten.

telefoonhouder draadloos opladen

 Waar gaat jouw keuze naar uit?

Wij hopen dat je op basis van dit artikel een keuze kunt maken. Mocht je er nou nog niet over uit zijn, neem dan gewoon contact met ons op. We helpen je graag bij je keuze!