Wat is MagSafe en hoe werkt het?

MagSafe is een magnetische technologie van Apple, geïntegreerd in de telefoons vanaf de iPhone 12. MagSafe is in eerste instantie ontworpen als een veiligheidsvoorziening voor Macbook-oplaadkabels. Wanneer je de oplaadkabel meetrekt, bijv. met je voet, komt de magnetische kabel los. Dit in tegenstelling tot de meeste laptop oplaadkabels die je hele laptop omver trekt. Apple heeft in de iPhone 12, 13 en 14 ook MagSafe toegepast, maar dan in de behuizing. Zo zijn er talloze nieuwe mogelijkheden om snel accessoires toe te voegen aan je iPhone, zoals een oplader.

Hoe werkt MagSafe?

MagSafe is een reeks magneten die rond de interne oplaadspoel (Qi Charging) van de iPhone zijn geplaatst. Deze technologie detecteert MagSafe-compatibele accessoires en "klikken" deze naadloos en veilig op hun plaats. MagSafe kan alleen worden bevestigd aan andere compatibele MagSafe-accessoires, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat andere magneten (de werking van) je telefoon verstoren of vast komen te zitten.

Waarom zou ik een MagSafe oplader of andere accessoire gebruiken?

Met een MagSafe-oplader kun je volledig gebruik maken van de functies van je iPhone. Je iPhone kan ook met andere Qi-compatibele draadloze opladers werken, maar MagSafe opladers laden je telefoon sneller op. Je bent dus minder tijd kwijt met opladen. Daarnaast zorgen de magneten in je iPhone voor de perfecte bevestiging met een MagSafe oplader.

Ook zijn er heel veel andere toepassingen geschikt voor MagSafe, denk aan een powerbank of portemonnee die je achter je iPhone kan "klikken".

MagSafe is ook in de auto te gebruiken, geïntegreerd in bijvoorbeeld een telefoonhouder. Hierbij hoef je de iPhone alleen tegen de telefoonhouder te houden en deze "klikt" zichzelf vast. Nu kun je zorgeloos autorijden en wordt je telefoon opgeladen! Op zoek naar een telefoonhouder met MagSafe? Bekijk dan de Baseus MagSafe 15W telefoonhouder.